Culinair Umbrië

Italië staat bekend om haar heerlijke eten en zo heeft iedere regio weer een eigen keuken. Denk je aan Umbrië dan zag je natuurlijk al snel de truffel. Of het nu in je pasta gaat of over een biefstuk of een stukje brood, de truffel wordt veel gebruikt en dit moet je natuurlijk geproefd hebben wanneer je in Umbrië bent geweest.

De italianen staan bekend om hun authentieke recepten en de hoogwaardige kwaliteit van producten, het liefst afkomstig van het land. De bewoners van Umbrië zijn zeer gastvrije mensen en zijn dan ook erg trots op hun eigen keuken. Verse groenten, vis uit het meer van Trasimeno, de bekende porchetta, de Bistecca alla Fiorentina en andere overheerlijke vlees- en visgerechten.

Een van de bekendste producten is natuurlijk de olijfolie. Umbrië is het groene hart van Italië en dat wordt natuurlijk niet voor niets zo genoemd. Overal waar je eet staat de olijfolie op tafel en het wordt gebruikt bij vrijwel ieder gerecht. De beste olijfolie komt natuurlijk ook uit Umbrië en Toscane.

Kortom, bent u op vakantie in Umbrië? Ga er dan vooral op uit en ontdek wat voor moois deze regio te bieden heeft. Hier proeft u de échte Italiaanse cultuur.

%d bloggers liken dit: